geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 20.000.000

We hebben gevonden 0 resultaten. Bekijk resultaten
Uw zoekresultaten

Huis kopen aan de Cote d’Azur?

Gepost door Decklusive op 02/09/2019
0

Drie tips van een deskundige in Frankrijk.

‘A thing of beauty, if a joy forever.’
Er is weinig zo mooi als een huis kopen aan de Cote d’Azur. Tenminste, als u daarvoor gebruik maakt van een paar handige tips door een deskundige in Frankrijk. Die u kunt vragen naar een Immo voor de Cote d’Azur en waar u terecht kunt voor advies over de beste delen in de Provence en over de verschillen tussen de Franse en Vlaamse of Nederlandse manier van bouwen.
Belangrijke informatie als u een huis wilt kopen in Zuid-Frankrijk aan de Cote d’Azur.

We zetten een paar handige tips voor u op een rij. Aan de hand van 7 key-questions, waarmee u een veel beter beeld krijgt van waar u daadwerkelijk naar op zoek bent. En hoe u het wilt aanpakken, waarmee de kans van slagen een stuk groter wordt.
We adviseren u graag bij de planning van een oriëntatie dag en leggen uit hoe een overeenkomst met uitstapmogelijkheden waarschijnlijk de beste keuze is.
Om een huis te kopen aan de Cote d’Azur, zodat u dat verlangen eindelijk werkelijkheid kunt maken en daar jaar in, jaar uit van kunt genieten.

Benieuwd naar onze tips?
Onze deskundige Werner Spranghers zet ze voor u op een rij:

 • Beantwoord 7 key-questions
 • Plan een oriëntatie dag
 • Overeenkomst met uitstapmogelijkheden1. Beantwoord 7 key-questions

“Het is belangrijk om eigen antwoorden te vinden op 7 key-questions,” vertelt Werner.
Het gaat om de volgende essentiële vragen:

 1. Met welk doel koopt of bouwt u een huis in Zuid-Frankrijk?
  Gaat het om een eigen woning voor vast verblijf, als vakantieverblijf of voor de verhuur? Het doel van uw onroerend goed moet kloppen bij de plannen die u maakt.
 2. In welke regio wilt u een huis kopen of bouwen?
  Wat spreekt u aan in Frankrijk en in deze specifieke regio? Denk na over de belangrijke karakteristieken bij uw woonwens aan de Cote d’Azur of in een ander deel van het land.
 3. Wilt u nieuw bouwen of bestaand renoveren?
  Bouwen (https://brfrance.eu/huis-bouwen-frankrijk/) en renoveren (https://brfrance.eu/renoveren/) bieden uiteenlopende mogelijkheden. Gaat het u om de grond en de locatie of om de typische bouwstijl en de indeling van een Franse woning?
 4. Wanneer wilt u het huis kopen of verbouwen?
  Gaat het u om een plan voor de toekomst of is er haast bij? Bepaal wanneer u uiterlijk de sleutel van uw nieuwe woning in ontvangst wilt nemen.
 5. Wat is het budget voor uw plannen?
  Wat mag het onder de streep in totaal kosten? Inclusief aankoopkosten, BTW en alles wat erbij komt kijken. En kunt u een specificatie maken voor de verhouding tussen de grondprijs en bouwkosten of de aankoopprijs en verbouwingskosten? Dan maakt dat nog meer duidelijk.
 6. Hoe gaat u het project financieren?
  Maakt u gebruik van eigen vermogen, zoekt u naar een hypothecair krediet of heeft u een andere vorm van financiering voor ogen?
 7. Welke aankoop- of bouwwensen zijn belangrijk?
  Zoekt u naar een bepaalde bouwstijl, een specifieke indeling van de woning of vindt u een zwembad met groot landgoed belangrijk? Bepaal uw aankoop- of specifieke bouwwensen.

2. Plan een oriëntatie dag

Werner vervolgt: “Minstens zo belangrijk is het om een georganiseerde oriëntatie dag te plannen. Het is de uitgelezen mogelijkheid om de haalbaarheid van het droomproject te testen. Gewoon door er daadwerkelijk een keer naartoe te gaan en een paar referentiewoningen te bekijken. En mijn belangrijke tip? Bezichtig zowel nieuwbouw als gerenoveerde huizen aan de Cote d’Azur, zodat u goed kunt zien wat er in de beide gevallen mogelijk is.”

Tijdens de oriëntatie dag in Frankrijk kunt u antwoord krijgen van een deskundige in bouwen en verbouwen. De kans is bovendien groot dat het u helpt om antwoorden op de eerdergenoemde 7 vragen te geven. Verder krijgt u een veel beter beeld van de haalbaarheid, of kunt u tijdig uw wensen bijstellen om later niet voor verrassingen te komen te staan.

3. Overeenkomst met uitstapmogelijkheden

Tenslotte is het verstandig om uit te gaan van een overeenkomst met uitstapmogelijkheden.
Om met een deskundige aan te slag te gaan, en uit te kunnen stappen als u daar reden toe ziet.

“Voorkom een onherroepelijke verplichting en gun uzelf in plaats daarvan een comfortabel gevoel. Kies voor ‘wederzijds commitment’ met risicobeperkingen,” licht Werner toe.

Hij doelt op een overeenkomst voor een bouw- of verbouwtraject van A tot Z, waarbij er sprake is van veel flexibiliteit. U gaat samen met een ‘maître d’oeuvre’ (https://brfrance.eu/bouwbegeleiding/) aan de slag, die helpt te zoeken naar de locatie en vervolgens een plan maakt voor het bouwen of renoveren. Tijdens dat proces zijn er verschillende evaluatie- of zelfs uitstapmomenten mogelijk.

Door het proces met een deskundige stap voor stap te doorlopen betaalt u een eerlijke prijs voor de belangrijke werkzaamheden.
U kunt beiden op vooraf bepaalde momenten uit het contract stappen, waardoor u beiden afhankelijk bent van een goede samenwerking om verder te komen.

Huis kopen aan de Cote d’Azur

Een huis kopen aan de Cote d’Azur en daarvoor gebruik maken van de tips van Werner als deskundige in Frankrijk?
Bel of mail ons voor vrijblijvende informatie. www.decklusive.beinfo@stefc27.sg-host.com – 0474 09 26 75

 

Vergelijk aanbiedingen