geavanceerd zoeken

€ 0 naar € 20.000.000

We hebben gevonden 0 resultaten. Bekijk resultaten
Uw zoekresultaten

Vastgoed loopt nog steeds als een trein

Gepost door Decklusive op 18/02/2022
0

Ondanks alles wat er gebeurd is sinds 2020, zijn de prijzen van luxe vastgoed in het algemeen op een stabiel niveau gebleven en blijft de vraag naar exclusieve panden hoog. Elisabeth Deckers van Decklusive geeft hieronder een overzicht van de voornaamste redenen hiervoor:

  • Diversificatie

Het aanschaffen van exclusief vastgoed wordt door de meeste kopers niet beschouwd als uitgave, maar als een belegging van hun kapitaal, waardoor het pand deel gaat uitmaken van hun investeringsportfolio. Naast beleggingsvastgoed, aandelen, opties, kunst en andere assets wordt luxe vastgoed nu ook als een volwaardige investering beschouwd. Indien het pand voor lange termijn in eigendom blijft, is het minder onderhevig aan de volatiliteit van de vastgoedprijzen en de conjunctuur en kan het later met een mooie meerwaarde verkocht worden.

 

  • Unieke karakter van het eigendom

Een exclusief pand heeft in de meeste gevallen enkele specifieke elementen, waardoor het als uniek kan omschreven worden. De meest courante voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld een bepaalde ligging, de luxe afwerking, soms de grootte van het perceel, eventueel een uniek uitzicht of kenmerken in en rond het pand. Juist dit unieke karakter maakt deze panden minder onderhevig aan de vastgoedmarkt en zorgt ervoor dat de vraag hiernaar stabiel blijft.

 

  • Covid-19

Sinds we te maken kregen met Covid-19 en diens varianten, hechten veel mensen meer belang aan comfort en ruimte in hun eigen pand en zijn zij bereid meer te investeren in de eigen woning. De huidige crisis heeft ook de vermogende mensen onder ons meer aan het denken gezet, waardoor zij vaker beslissen in de aankoop van een ander pand te investeren, waardoor de algehele vraag hiernaar toeneemt.

 

  • Jongere kopers

Waar 10 jaar geleden het voornamelijk de 50-plussers waren die actief waren in het hoger vastgoedsegment, valt het momenteel op dat ook veel gezinnen met tweeverdieners vanaf 35 jaar op zoek zijn naar luxe panden. Ook dit element heeft gezorgd voor een sterke toename van de vraag naar luxe woningen.

 

Vergelijk aanbiedingen